Vandretur på Indlandsisen - Punkt 660

Kom med ud på Grønlands Indlandsis
Varighed: ca. 3 timer
Sæson: sommer

Punkt 660 byder på et af Grønlands absolut smukkeste islandskaber. Kom med på denne tur og få en oplevelse for livet, når vi begiver os afsted ud på den tusind år gamle is. Et landskab som for mange vil synes uforanderligt, men som er under forandring hver eneste dag.

Den mægtige is kan ses mange steder langs den grønlandske kyst. Med sin tykkelse på over tre kilometer spreder isen en massiv kulde, som kan mærkes, når man betræder den. Det giver en helt unik og uforglemmelig oplevelse at bevæge sig ud på den imponerende Indlandsis.

Når vi tager afsted mod Punkt 660, følger vi den lange Sandflugtsdal og den smukke brusende smeltevandselv. Vi passerer som noget af det første Kangerlussuaqs golfbane, dernæst en miniatureskov bestående af nåletræer, og herefter møder vi den kegleformede klippe Sukkertoppen, som med sine 400 meter imponerer i landskabet.

Turen fortsætter dernæst gennem et landskab af konstant vekslende søer, frodige fjeldhede samt et tæt pilekrat, som momentvis afløses af store afstande med golde sandklitter samt fjelde uden vegetation. I Grønland betegnes dette som et mildt landskab med en ganske rig flora. Klimaet er tørt, men her er alligevel adskillige søer. Det skyldes, at vandet grundet permafrosten ikke trækkes ned i undergrunden. Det tørre klima skaber også saltholdige søer, ligesom vi kender det fra ørkensøer.

Få kilometer før vi rammer Indlandsisens yderste forskansning, Russell Gletsjeren, drejer vi af og sætter kursen op i terrænet mod Punkt 660. Det er et af Grønlands allersmukkeste islandskaber. Her mødes man af et imponerende syn med den fantastiske Indlandsis herskende i baggrunden samt utallige rækker af gletsjerudløbere – både mod nord og syd. Når vi når isens rand, parkerer vi vores bil, og bevæger os herefter ind på selve Indlandsisen.

Bemærk venligst: På turen er det nødvendigt at forcere en række naturligt skabte isbakker på egen hånd. Disse vil være delvist dækket af silt og morænegrus. Der er forberedt en sti, men man skal være opmærksom på, at der kan være glat nogle steder, men bare rolig – jeres guide medbringer vandrestave og pigsåle.

Varighed: ca. 3 timer
Sæson: sommer

Spørgsmål

Hvis du har nogen spørgsmål så tag endelig fat i os. Så vil vi med glæde besvare dem bedst muligt