Russell Gletsjer Sommer

Oplev den imponerende isvæg
Varighed: 2-2,5 time
Sæson: sommer

En af Grønlands absolut største attraktioner er den imponerende Indlandsis. Det er ikke uden grund, at området Aasivissuit, hvori Russell Gletsjer ligger, er placeret på UNESCOs Verdensarvsliste. Hele 80% af Grønland er dækket af Indlandsisen, men hvert år formindskes dette område, da isen smelter uden, at samme mængde ny is dannes.

Kangerlussuaq er det eneste sted i hele Grønland, hvor man kan køre til Indlandsisen. På denne tur bevæger vi os mod den beundringsværdige Russel Gletsjer. Med sine op mod 70 meters højde, står væggen som en bastion mellem land og is. På turen kan man opleve det spændende dyreliv og blandt andet være heldig at se rensdyr og moskusokser. Vi kører afsted i en terrængående bil – en Toyota Landcuiser.

Undervejs vil vi fortælle om området og dets fascinerende historie. Og på vores sommertur kan man opleve afsmeltningen i fuld gang.

Når vi ankommer, vil der være mulighed for at vandre langs gletsjeren. Her kan man tage billeder, og nyde de imponerende omgivelser. Stilheden er fantastisk, og det eneste, som på smuk vis afbryder den, er den brusende lyd fra smeltevandselven.

Vi har med mægtige kræfter at gøre. Det er morænerne omkring gletsjeren tydelige vidner på. Kangerlussuaq Fjord måler hele 160 km. Herfra stammer også navnet på området. Kangerlussuaq betyder nemlig ”den lange fjord”. På jorden finder man grå silt – også kendt som gletsjermel. Silt består af meget fint sand, ler, sten og grus. Det stammer fra knust klippe, som opstår ved isens bedægtige bevægelser over fjeldet. Denne silt genererer således mening bag den imponerende fjords farve.

Bemærk: Man skal holde god afstand til både smeltevandselven og iskolosserne, som kan falde sammen uden varsel. Det er vigtigt altid at huske på, at isen er et elastisk materiale i konstant bevægelse. Man kan således sagtens opleve og nyde den, men på behørig afstand.

Varighed: 2-2,5 time
Sæson: sommer

Spørgsmål

Hvis du har nogen spørgsmål så tag endelig fat i os. Så vil vi med glæde besvare dem bedst muligt