Kørsel i og omkring Kangerlussuaq sommer

Oplev Kangerlussuaqs spændende historie, når vi tager på sightseeing i området
Varighed:
Sæson: sommer

Kangerlussuaq er i dag Grønlands vigtigste knudepunkt for al lufttrafik, men for mange år siden var området faktisk en amerikansk luftbase. Området er naturligvis også meget mere end det. Helt tilbage til Saqqaq-kulturen, for 4.000 år siden, var området et oplagt mål for jægere. Der var nemlig utrolig gode jagtforhold. I dag nydes området særligt om sommeren af naturelskere, forskere, og de, som drager på jagt efter nordlyset om vinteren. Kangerlussuaq er også et oplagt mål for folk, som gerne vil prøve at køre på hundeslæde.

I dag bor der omkring 500 mennesker i Kangerlussuaq, hvilket udgør knap 1 procent af den grønlandske befolkning. Beboerne i Kangerlussuaq er, ligesom resten af Grønland, stolte af deres område. På turen vil guiden fortælle en masse omkring områdets unikke historie og komme ind på, hvad det er, der gør Kangerlussuaq så specielt. Man kan også høre om, hvordan livet i dag leves af de lokale, som har slået sig ned i området og lever i forening med naturen og dyrelivet omkring sig.

På denne sightseeingtur hører man meget mere om områdets fascinerende historie. Her finder man Grønlands længste vejnet, og der er rig mulighed for at stoppe undervejs og se et udvalg af de smukke grønlandske seværdigheder.

På turen kan man opleve havnen med den smukke udsigt til fjorden. Vi kører også forbi Kellyville, som er en miniatureforskerby. Derudover bevæger vi os også ud på det gamle baseområde. I løbet af dagen kommer vi også forbi Kangerlussuaqs hundegård, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på den grønlandske slædehund.

Varighed:
Sæson: sommer

Spørgsmål

Hvis du har nogen spørgsmål så tag endelig fat i os. Så vil vi med glæde besvare dem bedst muligt